Следвайте Гласове в ТелеграмРусия е напът да възроди още една местна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия е напът да възроди още една местна
Коментари Харесай

След Москвич Русия изтупва прахта и от Волга

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия е напът да възроди още една локална марка коли, известна през руската ера - " Волга ", оповестява ДПА, като се базира на съветски медии. В рамките на търговски панаир са били показани три нови модела, само че зад производството им не стои съветска технология.

Според съветските медии, които цитират автомобилната компания, в всеобщото произвеждане на новата " Волга ", което ще стартира тази година, ще бъдат вложени 60 милиарда рубли (663 млн. долара).

Производството ще се реализира в обичайния за " Волга " авто цех " Горки " (ГАЗ) в град Нижни Новгород на река Волга от незнайната до момента компания ПЛА (или " Производство на леки коли " на руски). Тя е вписана в регистъра на фирмите безусловно преди дни.

В обществените мрежи в Русия обаче се появи видео с премиера Михаил Мишустин, който подлага на критика обстоятелството, че всичко в автомобила, даже кормилото, е китайско. " Искам кормилото да е съветски. Това не е толкоз мъчно, колкото производството на скоростни кутии или други съставни елементи ", споделя той.

Като се изключи добре познатото лого ГАЗ, новата " Волга " в действителност е автомобил, който само ще се сглобява в Русия, само че е дело на китайската марка Changan. Единствени детайли, чийто дизайн е съветски, са предната ризница и решетката на радиатора.

След началото на съветската инвазия в Украйна всички западни компании стопираха производството си в Русия и се изтеглиха. В завода в Нижни Новгород, да вземем за пример, се намираха поточни линии на Volkswagen и Skoda.

Опитите за подмяна на западното произвеждане с локално се провалиха. Шумно оповестеното през предходната година възобновление на " Москвич ", да вземем за пример, се оказа без същинска съветска основа. Новият " Москвич " всъщност е копие на китайската JAC JS4.

Освен това производството на коли в Русия внезапно спадна след началото на войната в Украйна. Докато през 2021 година от поточните линии в страната са слезли към 1,5 млн. коли, през 2023 година те са били едвам 720 хиляди.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР